Handige tips voor tijdens je sollicitatie

 In solliciteren

Veel mensen vinden een sollicitatiegesprek behoorlijk spannend. Dit is niet voor niets! Je maakt voor het eerst kennis met een potentiële werkgever. Daarbij heb je maar een keer de kans om een goede eerste indruk op iemand achter te laten! Hoe zorg je ervoor, dat jij als de beste kandidaat gezien wordt voor een horecavacature? Op welke manier voorkom je dat andere sollicitanten op een nog positievere wijze opvallen bij een werkgever? Enzovoorts. In dit artikel geven we je handige tips, die je kunnen helpen in de voorbereiding op je eerste sollicitatiegesprek bij Vacatures Horeca Haarlem.

Zorg dat je netjes aangekleed op je gesprek verschijnt

Zoals reeds beschreven werd, kun je maar een keer een goede eerste indruk op iemand achterlaten. Het is om deze reden belangrijk om je netjes aan te kleden in de aanloop naar het gesprek! Aan de ene kant wil je direct indruk maken, aan de andere kant wil je voorkomen dat je over-dressed bent. Doe daarom bijvoorbeeld geen pak aan, als je solliciteert naar een functie in de keuken. Op sociale media als Facebook of Instagram kun je vaak naar foto’s van de werkvloer zoeken. Zo krijg je een beeld van de kleding die hier normaliter gedragen wordt.

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek

Om het sollicitatiegesprek soepel te laten verlopen, is een goede voorbereiding essentieel. Bespreek bijvoorbeeld met je ouders of een goede vriend, wat je eigen sterke en zwakke punten zijn. Je maakt niet alleen indruk door je goede punten te noemen, maar zeker ook door verbeterpunten aan te halen. Bedenk bijvoorbeeld voor jezelf, wat je tijdens je periode als horecamedewerker wilt leren. Dit zal gewaardeerd worden door je potentiële werkgever!

Tip: lees vlak voor je sollicitatiegesprek altijd de vacature nog eens door! Het kan zijn, dat men naar de vacature verwijst tijdens het gesprek.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search