Kassasysteem voor de horeca: wat zijn de eisen?

 In Horeca

Iedereen die in de horeca werkt weet hoe belangrijk een goed kassasysteem is. Een goed en betrouwbaar kassasysteem maakt het werk eenvoudiger en zorgt voor een snelle afhandeling. De moderne systemen bieden veel meer opties dan alleen het afrekenen met de klant. Je kunt er de reserveringen op bijhouden, je kunt je personeel inplannen, de inkoop regelen en nog veel meer. Wat zijn eigenlijk de eisen voor een modern kassasysteem voor de horeca? In dit artikel zullen we je er alles over vertellen, lees dus snel verder!

Betrouwbaar

Een kassasysteem voor de horeca moet vooral betrouwbaar zijn. Klanten moeten snel geholpen kunnen worden, of dat nu is met bestellen, afrekenen of reserveren. Je moet er daarnaast blindelings op kunnen vertrouwen dat facturen correct zijn, dat er geen dubbele reserveringen zijn en dat het personeel correct ingepland wordt.

Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/

Overzicht

In de drukke en hectische wereld moet een kassasysteem zo overzichtelijk mogelijk zijn. Je wilt het liefst in een oogopslag zien wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren.

Wettelijke eisen

Naast de eisen die je zelf als ondernemer stelt aan een kassasysteem, moet je ook rekening houden met de wettelijke eisen. De belastingdienst eist dat je je administratie moet inrichten en bewaren volgens de wettelijke eisen. Dat houdt ook in dat je alle informatie minimaal zeven jaar moet bewaren. De transacties moeten controleerbaar zijn volgens een doorlopende nummering, waarbij de datum vermeld staat.

Keurmerk betrouwbaar afrekensysteem

Het keurmerk betrouwbare afrekensystemen is een onafhankelijk keurmerk. Dit is een zogenaamd zelfregulerend keurmerk, het is dus niet een overheidsinstantie maar een keurmerk dat verzorgd wordt door de sector zelf. Bij kassasystemen voorzien van dit keurmerk kun je er vanuit gaan dat de cijfers te vertrouwen zijn. Dit is niet alleen van levensbelang voor de ondernemer, het is ook belangrijk voor de:

  • Gemeente (denk aan heffingen en vergunningen).
  • Belastingdienst (zoals eerder aangegeven eist de belastingdienst een zorgvuldige administratie).
  • Bank (Betrouwbare cijfers nodig bij het verstrekken van leningen).
  • Brancheorganisaties

Conclusie

Het is duidelijk niet alleen voor de ondernemer zelf belangrijk om een goed, modern en betrouwbaar kassasysteem voor de horeca te hebben. Verschillende instanties verwachten niet minder dan dat je betrouwbare cijfers kunt aanleveren.

Uitgelicht: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

Kun je dat niet, dan krijg je problemen met de belastingdienst, kun je wellicht geen lening van de bank krijgen en zal ook de branche-organisatie aan de bel trekken. Zorg dus dat je goed je huiswerk doet en dat je beschikt over een kassasysteem dat bij je past.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Brandblusser