Waarom je absoluut wilt werken in de horeca

 In Horeca

Heb je altijd al gedroomd om te werken in de  horeca? Wellicht is dit dan het moment om deze droom na te leven! Het aanbod aan horecabanen is normaliter behoorlijk groot, wat het makkelijk maakt om een baan bij je voorkeuren te vinden. Er zijn verschillende redenen, die maken dat banen binnen de horeca al jaren bijzonder populair zijn. Iedere groep medewerkers heeft hier z’n eigen redenen voor. Denk bijvoorbeeld aan studenten, die met een baan in de keuken of achter de bar een ideale mogelijkheid hebben om geld bij te verdienen. Ook voor horecagelegenheden zelf, is het aannemen van studenten interessant. Zij zijn vaak erg flexibel en hebben nog geen gezin om voor te zorgen.

Veel contact met mensen op de werkvloer

Naast het feit dat een baan in de horeca geld oplevert, heb je hierbij veel contact met mensen tijdens je werk. In het bijzonder, wanneer je in de bediening werkt. Achter de bar een praatje maken met die leuke jongen of dame, een vriendelijke groet naar gasten als zij het restaurant of café binnen komen lopen, enzovoorts. Niet alleen is het voor jezelf leuk om veel contact met anderen te hebben. Ook zullen gasten het waarderen, wanneer je ze op een vriendelijke manier ontvangt. Bij een baan in de keuken is het contact met mensen minder intensief.

Leer veel van ervaren koks in de keuken

Een reden om voor een baan in de keuken van horecagelegenheden te kiezen, is het feit dat je hier veel leert. Vaak hebben restaurants een aantal chefs, die worden bijgestaan door beginnende koks. In je periode als beginnende kok doe je veel ervaring op en kom je tot inzichten, die je nooit zou hebben gehad zonder de tijd in de keuken van horecagelegenheden. Ideaal, wanneer je een vriend, vriendin of familie wilt kunnen imponeren met een heerlijk diner!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search