Opdrachten voor ZZP formuleren

 In solliciteren

Als je op zoek bent naar mensen die je tijdelijk kunnen helpen kan het best lastig zijn om de juiste woorden te vinden bij het formuleren van de opdracht. Het formuleren van opdrachten voor ZZP helpt je om de juiste mensen te vinden. Neem daarom uitgebreid de tijd om er een aansprekend verhaal van te maken en meer te vertellen dan simpele feiten of eisen waaraan een kandidaat moet voldoen. Geef ook aan wat voor type mens je zoekt en welke eigenschappen je belangrijk vindt. In dit artikel helpen we jou met het super aantrekkelijk maken van jouw opdracht en tegelijkertijd kort en bondig en duidelijk te zijn. Lees snel verder als je wel wat hulp kunt gebruiken en inspiratie wil opdoen.

Meer flexibiliteit met ZZP’ers

Als je gebruik maakt van opdrachten voor ZZP geef je je organisatie extra mankracht en flexibiliteit. Daarmee heb je extra mensen wanneer het nodig is en heb je geen overbodige lasten als het even wat rustiger is. Ook kun je voor specifieke, tijdelijke functies mensen aantrekken die je helpen om te bouwen aan je bedrijf. Je wilt dan de juiste mensen vinden. Mensen waarvan je weet dat ze de functie goed kunnen invullen en mensen die passen binnen de organisatie en het team waarin ze terecht komen. Het formuleren van de omschrijving van de functie is daarbij een belangrijke factor.

Formuleer de opdracht helder bij opdrachten voor ZZP

Het helder formuleren van opdrachten voor ZZP is de helft van je succes. Maak eerst een lijstje van de vereisten waar een kandidaat aan moet voldoen en welke eigenschappen je zoekt. Zet daarnaast kort en bondig op papier wat jouw organisatie doet en maak het een aantrekkelijk verhaal. Laat je helpen door één van je marketeers als je het lastig vindt om dat op een mooie manier te verwoorden. Betrek de mensen met wie een interimmer gaat werken bij het formuleren van de functie omschrijving. Neem de tijd om de opdracht te formuleren zodat het een verhaal wordt waar mensen graag aan willen bijdragen. Let er ook op dat je de juiste mensen aanspreekt met je tekst.

Benader potentials op allerlei manieren

Zodra je de functieomschrijving helder hebt voor opdrachten voor ZZP kun je ermee de markt op. De eerste stap is om de job te delen op je social media. Linkedin werkt goed voor dit soort dingen. Kijk ook intern naar kandidaten en deel de tijdelijke vacature in je netwerk. Daarnaast kun je samenwerken met professionele organisaties die bemiddelen tussen kandidaten en opdrachtgevers. Er zijn online genoeg partijen te vinden. Kies voor partijen die een heldere aanpak hebben en betrouwbaar zijn.

Maak een heldere selectie bij opdrachten voor ZZP

Zodra de eerste kandidaten binnen druppelen voor opdrachten voor ZZP kun je aan de slag met de selectie. Bepaal voor jezelf als ZZP’er goed wat de minimale vereisten zijn. Daarnaast kun je een lijstje met wensen maken waaraan de ideale kandidaat aan moet voldoen. Mensen die niet voldoen aan de eisen nodig je niet uit voor een gesprek en krijgen een afwijzing. Bij weinig reacties kan het zijn dat je je eisen moet verlagen.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search