Waar rekening mee houden bij een koffiemolen kopen? 

 In Categorie 2 iets mindere vacatures

In eerste instantie lijkt het kopen van een koffiemolen voor in uw huis een koud kunstje te zijn. In de praktijk blijkt echter vaak al snel dat dit helemaal niet zo is, integendeel. Dit is voor een significant deel het gevolg van het feit dat er door de jaren heen behoorlijk wat verschillende soorten koffiemolens op de markt zijn verschenen. Elke koffiemolen beschikt over diens eigen specifieke eigenschappen en maakt het eenvoudiger of net wat complexer om een lekker kopje koffie te zetten. Bent u ook benieuwd naar waar u allemaal rekening mee moet houden op het ogenblik dat u beslist om een koffiemolen te kopen? In dat geval is het absoluut belangrijk om rekening te houden met de tips zoals aangegeven op deze pagina! 

Kiest u voor een manuele of een elektrische koffiemolen?

De eerste keuze die u zult willen maken is deze tussen een manuele en een elektrische koffiemolen. Voor een elektrisch exemplaar geldt dat ze duurder zijn in aankoop, maar uiteraard wel erg eenvoudig te gebruiken zijn. Staat u er niet om te springen om reeds vroeg in de ochtend aan de slag te moeten gaan met het manueel malen van uw koffiebonen? In dat geval is een elektrisch exemplaar werkelijk zonder twijfel iets voor u. Let wel, in vergelijking met een manuele koffiemolen is het zo dat een elektrisch exemplaar behoorlijk wat geluid kan produceren. Anderzijds, indien de koffiemolen beschikt over een sterke motor is het malen in geen tijd afgelopen. 

Een instelbare maalgraad is een must 

In eerste instantie gaan veel mensen er vanuit dat een koffiemolen steeds over een instelbare maalgraad beschikt. Dat is niet het geval. Op zich hoeft dit ook geen probleem te zijn, alleen zult u dan moeten overwegen om twee in de plaats van één koffiemolen te kopen. Zo heeft u één exemplaar ter beschikking voor gewone koffie en één voor de espresso. Gelukkig geldt voor verschillende koffiemolens op de markt dat ze over (minstens) twee maalgraden beschikken. Geloof ons maar als we zeggen dat deze eigenlijk onmisbaar zijn.

Heeft uw koffiemolen messen of schijven? 

Nog een zeer belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden heeft betrekking tot de aanwezigheid van messen of schijven in de koffiemolen. Molens die zijn uitgerust met messen kenmerken zich door een lagere aankoopprijs. Echter is het nadeel van een dergelijke koffiemolen dat de zogenaamde maalgraad niet precies kan worden ingesteld. Wilt u dus met andere woorden graag een zeer specifiek en fijn kopje koffie zetten? Dan is het sterk aan te raden om te kiezen voor een koffiemolen met schijven. 

Hoe onderhoudsvriendelijk is uw koffiemolen? 

Tot slot dient er bij het kopen van een koffiemolen ook absoluut rekening te worden gehouden met het onderhoudsvriendelijke aspect. In koffiebonen zit olie. Deze olie zal na verloop van tijd gaan kleven in de koffiemolen. Omwille van deze reden is het advies om de molen op regelmatige tijdstippen even schoon te maken. Controleer bovendien voor het bestellen van een bepaalde koffiemolen ook steeds in welke mate deze eenvoudig demonteerbaar is. Op het ogenblik dat u bijvoorbeeld de schijven van de koffiemolen wenst te vervangen is deze eenvoudig kunnen demonteren absoluut geen overbodige luxe, integendeel

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

sales training